divendres, 16 de setembre del 2016

Patrimoni garriguenc amb visita gratuïta

Aquest cap de setmana del 16, 17 i 18 de setembre tenen lloc arreu de Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni. Bé, de fet, com el nom indica, són jornades a nivell europeu. Es fan durant un cap de setmana de setembre o octubre i a Catalunya és aquest que ve. De la multitud d'activitats gratuïtes organitzades per institucions i entitats per donar a conèixer el patirmoni local, a les Garrigues hi ha aquestes:

LES BORGES BLANQUES
Portes obertes a l'Espai Macià, el centre d'interpretació que difon el llegat de Francesc Macià, narrant el viatge vital i polític del president.
Dissabte, de 10h a 14h.

LA FLORESTA
Visita guiada al castell, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. S'hi explicaran els esdeveniments històrics i artístics que hi han succeït des del 1149 fins als nostres dies i les diferents famílies nobiliàries que hi han passat (Cardona, Pallars i Medinaceli).
Dissabte, d'11h a 13h.

L'ALBI
Visita a les pintures rupestres, a ns 5km de la població, fetes entre el Neolític i l'Edat de Bronze i declarades Patrimoni Mundial per la Unesco el 1998.
Visita al castell, d'estil romànic primer, després gòtic i finalment, renaixentista. Recentment ha estat restaurat.
Dissabte i diumenge, a partir de les 10h. 
Punt de trobada: plaça d'Homenatge a la Vellesa.

EL COGUL
Portes obertes al Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros, considerat un dels jaciments d'art rupestre més importants de la Península ibèrica. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco el 1998. Des de 2015, el centre d'interpretació que hi ha funciona a ple rendiment.
Dissabte i diumenge, de 10h a 13.30h i de 15h a 17h (l'entrada es tanca 30 minuts abans del límit horari).

TORREBESSES
Ruta poètica Emili Pujol -reconegut guitarrista i compositor nascut a la Granadella- per conèixer el patrimoni monumental de Torrebesses: l'església, les sitges, el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca, l'antic molí d'oli.

Podeu trobar l'agenda completa d'actes de tot Catalunya en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada