dijous, 29 de setembre del 2016

L'exposició sobre els Vilars d'Arbeca arriba a Arbeca

Després de l'èxit assolit a la ciutat de Lleida, on es va inaugurar al maig, l'exposició "La fortalesa dels Vilars. Terra, aigua i poder al món ibèric" arriba ara al poble on hi ha l'espectacular jaciment, a Arbeca. Aquest divendres, 30 de setembre, s'inaugura la mostra a la Sala República (darrere de l'Ajuntament), que permet copsar el resultat de més de 30 anys de treballs d'arqueologia, recerca i recuperació patrimonial que s'han dut a terme als Vilars des del seu descobriment el 1974, l'inici de les excavacions el 1985 fins l'actualitat. A banda de les explicacions dels plafons, l'exposició mostra un centenar d'objectes arqueològics recuperats a les excavacions, entre els quals ceràmica, molins de pedra, objectes metàl·lics, etc.

L'exposició la comissarien els professors de la Universitat de Lleida Emili Junyent i Joan B. López i l'organitzen conjuntament el Museu de Lleida, la UdL i la Diputació. L'any que ve, ""La fortalesa dels Vilars. Terra, aigua i poder al món ibèric" anirà al Museu Arqueològic Nacional de Catalunya.
Ara és una bona ocasió, per tant, de visitar la fortalesa in situ i la mostra que ajuda, i molt, a interpretar-la com cal. I, no cal dir-ho, descobrir/redescobrir un poble del qual es parla més que no es coneix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada