dilluns, 20 de febrer del 2017

Set maneres de descobrir les Garrigues fent esport

Poc a poc anem deixant el fred enrere i, aprofitant la suavització de temperatures i la proximitat de l'esclat primaveral, arriba també el temps de caminades i marxes esportives arreu de la comarca. A partir d'aquesta setmana, per exemple, ve un període d'un mes i mig amb activitats d'aquest tipus cada cap de setmana.

Conscients de les dificultats d'endinsar-se de ple al territori si no es va acompanyat o no hi ha una bona senyalització/informació, des de LesGarrigues.cat us recomanem aquestes set rutes que tenen lloc des d'ara fins a principis d'abril, totes organitzades, ben indicades, amb avituallaments, companyia i obsequis. No desaprofiteu l'ocasió!


DIUMENGE 26 DE FEBRER
Ruta de la pedra.
Distància: 7,5 km.
Modalitat: a peu.
Població: La Floresta.
Hora i lloc de sortida: 10h, recinte de les piscines.
Es tracta de la 22a Caminada Cultural que organitzen conjuntament el Consell Esportiu, el Consell Comarcal i el Centre d'Estudis de les Garrigues i que combina activitat física i descoberta del patrimoni. En aquesta ocasió, es veuran dues cabanes de volta, es passarà per una pedrera i es visitarà el castell de la Floresta (BCIN), el Pou de Gel i una exposició sobre treball de la pedra.
Inscripcions aquí.

DIUMENGE 5 DE MARÇ
Marxa Heroica
Distància: 30,5 km / 25 km / 16,1 km.
Modalitat: a peu o corrent.
Població: Fulleda.
Hora i lloc de sortida: 8.30h, la Sala.
Primera edició d'una marxa ambtres possibles circuits que recorre el terme del poble més petit de les Garrigues, passant per les rutes del Mirador i les Fonts, amb fantàstiques vistes a la Conca de Barberà, el Pirineu i les mateixes Garrigues. Organitzen: Ajuntament i Boira Bike.
Inscripcions aquí.

DIUMENGE 12 DE MARÇ
Xallenge David Duaigües
Distància: 40 km / 20 km.
Modalitat: BTT.
Població: Almatret.
Hora i lloc de sortida: 9h, Plaça Major.
8a edició d'una cita de referència en el món de la bicicleta de muntanya. Nascuda el 2007 com a Marxa BTT Almatret, canviaria de nom i de format després de la mort del seu principal impulsor, David Duaigües, un dels bombers morts al fatídfic incendi d'Horta de Sant Joan. Des d'aleshores, la marxa és un homenatge a la seva figura, ha incorporat una segona prova a la població de Seròs el cap de setmana següent i, això sí, manté l'entorn dels espectaculars tossals sobre el riu Ebre com a principal escenari. L'any passat, entre les dues proves hi van participar 1000 corredors. Organitzen: Club Ciclista i Excursionista Almatret i el Club Ciclista Seròs.
Inscripcions aquí.

DIUMENGE 19 DE MARÇ
Marxa de les cabanes de volta
Distància: 21 km / 15 km.
Modalitat: a peu o corrent.
Població: els Omellons.
Hora i lloc de sortida: 8.30h, Plaça Major.
5a edició d'una marxa que ha anat notablement a més. Per enguany, per exemple, es preveu la inscripció de 700 persones. Qualificada pels participants com una de les més boniques, d'ambient familiar i, des de l'any passat, inclosa al circuit de marxes saludables de Ponent. Això vol dir de ritme lliure i obertes al gran públic, aposta clara per alimentació saludable i atenció especial en l'entorn i el patrimoni. La marxa de les cabanes passa per l'ermita de Sant Bonifaci (s. XIV) i per diverses construccions de pedra seca. Organitza: Ajuntament dels Omellons.
Inscripcions aquí.

DISSABTE 25 DE MARÇ
Ruta de les Fonts
Distància: 10 km aprox.
Modalitat: a peu.
Població: Vinaixa.
23a Caminada Cultural del Consell Esportiu, Consell Comarcal i Centre d'Estudis de les Garrigues. Informació a completar.

DIUMENGE 26 DE MARÇ
Caminada de resistència Borges-Riu Set
Marxa Popular dels Bessons

Marxa Popular de l'Aranyó
Distància: 55 km / 26 km / 16 km.
Modalitat: a peu.
Població: Les Borges Blanques.
Hora i lloc de sortida: 7h, Plaça de la Constitució.
El Centre Excursionista Borges-Garrigues ha reformulat de cap a peus la seva travessa Borges-Montblanc, que del 2008 al 2016 va unir les capitals de les Garrigues i la Conca de Barberà. Ara, el recorregut serà íntegrament per les Garrigues, circular i sense puntuacions per a la Copa Catalana de Caminades de Resistència, que a nivell català també deixa d'existir com a tal i passa a ser circuit no competitiu. Això sí, la distància de 55 km es manté, enguany per paisatge típicament garriguenc i passant per les poblacions de Cervià i l'Albi. La marxa incorpora dos circuits més curts.
Inscripcions aquí

DIUMENGE 2 D'ABRIL
Marxa Terrall-Garrigues
Distància: 47 km / 33 km / 15 km.
Modalitat: BTT.
Població: Les Borges Blanques.
Hora i lloc de sortida: 9h, Passeig del Terrall.
Vuitena edició d'una altra cita de rellevància del calendari de bicicleta de muntanya, aquesta vegada amb tres circuits, ja que se n'incorpora un de popular més assequible de 15km. Organitzada pel Club Ciclista Ateneu Garriguenc, surt de la capital comarcal i se'n va comarca endins per camins i corriols sempre sorprenents i desconeguts per al gran públic, alguns recuperats d'usos antics, que porten els participants fins als termes de Cervià, la Pobla de Cérvoles i Juncosa. No és una prova competitiva, però sí puntuable per al circuit de marxes en BTT de les Garrigues.
Inscripcions aquí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada