divendres, 16 de desembre del 2016

El Museu de l'Oli de la Granadella entra a la xarxa del mNACTEC

El Museu de l'Oli de Catalunya, inaugurat aquesta primavera a la Granadella, s'ha incorporat al sistema territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Amb aquesta adhesió ja són 28 els museus i centres d'interès patrimonial que conformen la xarxa, una proposta singular museística que explica els diferents àmbits i processos de la societat industrial catalana i al lloc on s'han produït. En altres paraules, és una xarxa d'equipaments que expliquen la industrialització a Catalunya.


En el cas del de la Granadella, es troba a la cooperativa agrícola, erigida el 1920 amb el suport de la Mancomunitat de Catalunya i on es conserva un dels molins més antics i ben conservats del país. El molí ara és visitable, després d'un procés de documentació, inventari i restauració de tots els elements d'interès patrimonial. Val la pena visitar el museu pel bon estat de conservació del conjunt, per la referència de la Granadella i l'entorn en la cultura oleícola.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica, situat a Terrassa, és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i del seu sistema territorial en formen part, entre altres, el de la Colònia Sedó d'Esparreguera, el de la Farga Palau de Ripoll, el Molí Paperer de Capellades, el de la Pell d'Igualada o el del Suro de Palafrugell.

El Museu de l'Oli de la Granadella forma part d'una aposta local que es complementa amb el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, situat a pocs metres al mateix municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada