dimecres, 17 d’agost del 2016

Cursa de muntanya, caminada de resistència i marxa de BTT

Com sabeu, les Garrigues són un escenari ideal per a la pràctica d'esports a l'aire lliure i, d'un temps ençà, aquests s'han popularitzat molt a la comarca. Marxes de BTT, trails, curses atlètiques, curses de múixing o escalada són algunes de les disciplines que es practiquen al llarg de l'any a algun dels nostres termes. Per aquestes dates, us proposem tres cites: una a la Pobla de Cérvoles, una a les Borges Blanques i una a Arbeca.


9a TRANSLLENA/CELLER MAS BLANCH I JOVÉ
dissabte 20 d'agost
Sortida: 18.15h
La Pobla de Cérvoles

És una cursa de muntanya organitzada per l'associació esportiva Catalunya Aventura que discorre per la serra de la Llena, les muntanyes que tanquen les Garrigues pel sud i fan de frontera amb el Priorat i la Conca de Barberà. De fet, és on hi ha el punt més alt de la comarca, la Punta del Curull.
Aquesta cursa, regida per reglament del Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC, es desenvolupa en un 70% per corriols i trialeres, un 25% pistes de muntanya i només un 5% d'asfalt, la sortida i arribada al nucli urbà.
La cursa té un recorregut de 13,38 km.
Per qui no vulgui córrer, la jornada inclou una caminada per part del recorregut de 9,56 km.

Més info a http://transllena.blogspot.com


8a TRAVESSA BORGES-MONTBLANC
diumenge 28 d'agost
Sortida: 7.00h
Les Borges Blanques

És una caminada de resistència organitzada pel Centre Excursionista Borges-Garrigues que uneix les capitals de les Garrigues i la Conca de Barberà. No és una prova competitiva, però l'objectiu és acabar els 51,4 km de recorregut amb menys de 13 hores. La travessa surt de les Borges i passa per l'Albi, el Vilosell i llocs emblemàtics com el castell de Milmanda o el monestir de Poblet. Tot el recorregut és per camins, senders i pistes forestals i es regeix pel reglament de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC. Hi haurà 10 avituallaments, servei de guardarroba que (l'organització portarà l'equipatge dels participants a l'arribada a Montblanc) i autocar gratuït cada hora per retornar a les Borges.
Hi ha la possibililitat de fer la Marxa de l'Espona, un circuit de 35 km que comparteix traçat amb la travessa però acaba a l'ermita dels Torrents (Vimbodí).

Més info a http://centreexcursionistaborges.cat


7a TERRA D'OLIVERES
diumenge 4 de setembre
Sortida: 9.00h
Arbeca

És una marxa de bicicleta de muntanya organitzada pel Club Ciclista Arbeca i compta amb tres circuits, un de 20 km (280 m de desnivell positiu acumulat), un de 41 (750 m) i un de 60 (1200 m) per camins i trialeres que s'endinsa cap a termes de poblacions veïnes. L'organització, a més, ha pensat també amb els acompanyants i habilitarà tres punts de fotografia, així com un pack per poder fer un tast d'oli d'oliva verge extra durant el matí a l'Oficina de Turisme.
La Terra d'Oliveres no és només una marxa de BTT, sinó que també inclou una fira de productes i iniciatives relacionades amb la bicicleta al mateix camp d'esports on hi ha la sortida i l'arribada.

Més info a http://terradoliveres.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada