dilluns, 11 d’abril de 2016

Possibles canvis en les festes de l'oli de la temporada que ve

Fins ara, les fires i festes de l'oli que se celebren a les Garrigues entre els mesos de novembre i març no estaven gaire coordinades entre si, fins al punt que en un sol diumenge en podien arribar a coincidir tres. Ara, però, el Consell Comarcal impulsa la creació d'un patronat per aglutinar-les, coordinar-les i unificar criteris d'organització i d'acció promocional. Això sí, comptant amb el suport dels ajuntaments i les cooperatives implicades, que són els organitzadors d'aquestes fires i festes del producte estrella garriguenc.


La funció del patronat seria "ajudar a millorar la qualitat i atreure més visitants a les jornades, dotant-les de valor afegit amb l'oferta patrimonial, cultural i gastronòmica de la comarca", va explicar Antoni Villas, president del Consell. Villas va avançar, per exemple, que s'oferiran paquets turístiques de cap de setmana o visites guiades. Per la seva banda, Isidre Pinyol, tècnic de Cultura de l'ens comarcal, considerava que "si treballem coordinats i amb uns criteris comuns evitarem, per exemple, que se solapin diferents fires en un sol cap de setmana" i ha destacat que es posarà a disposició dels ajuntaments tota la infraestructura i suport tècnic del Consell per ajudar en l'organització i la difusió.
Això no afectaria, però, a la Fira de l'Oli i les Garrigues que se celebra al gener a les Borges Blanques i que està consolidada com la cita de referència del sector arreu de Catalunya i el punt de trobada oleícola de tota la comarca.

Camins d'Or Líquid a les Garrigues històriques
La iniciativa té similituds amb els reeixits Camins d'Or Líquid que s'organitzen a les Garrigues històriques, zona que actualment pertany al Segrià i que és coneguda també com Segrià Sec. Allí, entre novembre i desembre té lloc cada cap de setmana una festa de l'oli a un poble diferent, amb una imatge i una difusió i promoció conjuntes, organitzades entre ajuntaments, cooperatives i Consell Comarcal del Segrià.

A la tardor naixerà una Fira del Vi itinerant
Una de les primeres accions que es preveu amb el nou patronat és l'organització de la Fira del Vi de les Garrigues, que se celebraria anualment a la tardor i que seria itinerant pels municipis de la comarca on hi ha cellers: Arbeca, l'Albagés, la Pobla de Cérvoles (2), el Vilosell i Fulleda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada